Karneval s Riou v Riu

O krok zpět

25. 02. 2012

Karneval s Riou v Riu

ZUMBA Karneval s Riou v Riu

Psalo se sice stále ještě únorové datum, ale první jarní sluneční paprsky prozářily chladné ráno na okraji Brna u moderní sportovní haly v Podolí. Velký pestrobarevný plakát na dveřích zval na první akcí roku 2012:

Zumba Karneval s Riou v Riu ( de Janiero ).

Již pár minut po zahájení prezence se vestibul začal plnit ženami z celé České a Slovenské republiky. Některé z nich se na akcích objevují pravidelně již 5. rokem. Komfortní zázemí podolské haly záhy bezpečně pojmulo všech více než 150 usměvavých žen, na kterých bylo vidět, že jsou plné očekávání, na akci se těší, protože podolské akce již znají a jsou zde opravdu spokojeny. Mnohé z nich berou již tradičně tyto sportovní soboty jako společenskou událost, kde si nejen báječně zacvičí, ale prožijí den tance, zážitků a setkání s přáteli a příjemnými lidmi.

U prezence byly ženy jako obvykle zahrnuty pozornostmi partnerů akce, obdržely tašku hlavního partnera RIA s produkty RIA a BEL, novinku značky REXONA, potravní doplňky FARMAX, produkty LOREAL, Dr. OETKER, časopis DIETA, čaje MEGAFYT, občerstvení v podobě produktů RACIO a pro doplnění energie tyčinky CORNY mnoha příchutí a novinku - tyčinku CORNY NUTS.

Občerstvení v průběhu náročného dne připravila pro všechny účastnice společnost HOLLANDIA Karlovy Vary formou výborných jogurtových nápojů - BIFI drinků mnoha příchutí.

 Pitný režim po celou dobu akce zajišťoval opět INKOSPOR, 100 % džusy TROPICO, nápoje ALOE VERA, káva CARRARO Café. Novinkou byl partner ADRENALIN s ochutnávkou  energetických  nápojů a koktejlů, měření  přístrojem IN BODY – diagnostika složení těla.

Kromě těchto pozorností obdržely ženy kupónky, jež pak odevzdávaly na stáncích partnerů a dostaly opět další pozornosti od hlavních partnerů jako RIA, GENERALI, i od dalších: YVES ROCHER, MARY KAY, Fair Trade, ponožky z Moravského krasu MIPON.

Děkujeme nejen partnerům, kteří přispěly dárky z portfolia svých produktů pro ženy a do tomboly, ale i dalším partnerům za jejich stálou přízeň a účast s nabídkou služeb a zboží. Jsou to: český výrobce sportovního oblečení značky DRAPS, TX SALON Brno –Úvoz, jež poskytl dětské účesy zdarma a vlasové služby včetně prodeje výrobků značky LOREAL, Aneta Shop – přírodní kosmetika, spodní prádlo LUFi a značky GINA.

Na úvod představila organizátorka Zita Svobodová partnery a lektory, její příjemně euforické věty odstartovaly tolik očekávaný kolotoč tance, hudby a zábavy.

Na úvod vystoupila jedna z předních breakových skupin v ĆR, mistři a vicemistři ČR, skupina s originálním názvem BEZ MASAKRU. Stejně originální a nevídané jako jejich název bylo i jejich předtančení. Nadšený potlesk žen v sále byl zaslouženým oceněním jejich umu.

První lekci rozjela stálice akcí , oblíbená a sympatická lektorka Ivana Sotolářová. Název lekce FAMOSO Zumba Vulkán byl  nanejvýš výstižný. Famosní choreografie, písničky  z filmu Pomáda a vulkanicky vřelý projev, který je Ivaně vlastní.

Rozjezd se vydařil a řada žen již pokukovala po chystajícím se pražském lektorovi Jiřím Blažkovi, který zde byl již na podzim a sklidil velký úspěch. Jirka miluje salzu a cha-chu, je to tanečník a je to znát. Zvolil opravdu bravurní taneční lekci , ladnou, krásnou, citlivou. Učil a vysvětloval obtížné kroky a pasáže. Nebál se zabrousit i do náročnějších variací z jivu. I přes obtížnost běžně neprezentovanou, nikdo nevzdal a tančilo se non stop.

Za zmínku stojí fakt, že zumby s v Podolí pravidelně účastní i muži. Zaslouží si respekt a obdiv za své skvělé taneční výkony.

Chvíle odpočinku vyplnily ukázky ZUMBA TONINGU – zumby s činkami. Ženy se rozdělily na 2 poloviny a každá si mohla vyzkoušet nový typ posilování v rytmu tance.

Následný odpočinek byl opravdu potřebný pro načerpání dalších sil. Pauzy organizátoři využili pro mimořádné losování anketních lístků hlavního partnera GENERALI. 3 výherci obdržely velice hodnotné ceny.

Jiřího vystřídala brněnská lektorka Hana Bubníková. Hanka je elegantní živel a sportovec tělem i duší, vždy plná elánu a energie, kterou štědře rozdávala celou hodinu. Bonbónkem na závěr byl kankán, tance ve dvojicích – bylo znát, že ženy se opravdu bavily. Ocenily nejen tyto zvláštní choreografie, ale také posilování, které Hanka  pružně zařadila v polovině lekce.

4. hodina byla jednou z nejočekávanějších a Viktor Valík naplnil vrchovatě ty nejsmělejší taneční představy. Tento mladý a velice sympatický lektor z Prostějova byl na akci v Podolí již po druhé. Doslova vtrhl na podium i mezi účastnice na parket. Jeden známý song střídal druhý, na konci lekce jej ženy nechtěly pustit z podia a velkým potleskem žádaly přídavek. Viktor je i lektor dance aerobicu a setkáme se sním i na akci v Bystřici nad Perštejnem. Jeho lekce s názvem  Sex bomb dance show byla bez diskuse bombastickou taneční show, na kterou se nezapomíná.

 

Časový taneční program byl vyčerpán a zakončení patřilo jako vždy bohaté tombole, kterou kromě přítomných partnerů podpořili i další svými hodnotnými dary:.

Poukaz na výběr zboří v hodnotě 1000 Kč od Giga sportu

Volný vstup na všechny Zumba akce v roce 2012 pořádané v Brně – Podolí

Volné vstupenky do Divadla Bolka Polívky

Večeře pro 2 osoby v BIO restauraci REBIO v Brně v hodnotě 300 Kč

 

Závěr patřil už jen rozloučení, přání šťastné a bezpečné cesty domů  a pozvání na další pokračování 14. dubna- opět ve sportovní hale v Brně – Podolí na

Noční hvězdnou jízdu - NIGHT LASER ZUMBA SHOW

 s Michalem Šubrem, Ivanou Sotolářovou a Karolinou Matouškovou.