Silvestrovská cesta kolem světa za 265 minut

O krok zpět

29. 12. 2011

Silvestrovská cesta kolem světa za 265 minut

Poslední akce a finále roku 2012

Silvestrovská cesta kolem světa za 265 minut

premiérově pořádaná v období svátků, prázdnin a vánočních dovolených ve sportovní hale v Podolí.

 

Teploty venku kolem nuly a inverzní oblačnost. Na většinu lidí padající mírný útlum PO štědrém dnu a PŘED Silvestrem. Někdo sáhne po léku na trávení, někdo po léku na tlak, ale ten kdo fandí zdraví, radosti ze života, tanci a pohybu, ten přece žádné tabletky nepotřebuje. Má totiž pro podobnou chvíli předem připravený „pohybový aspirín“ v podobě „Cesty kolem světa“ na aerobic dance finále ve sportovní hale v Podolí.

 

Od půl druhé odpoledne se začínala podolská hala rychle zaplňovat. Hřejivá atmosféra dýchala ze všech koutů a nebylo to jen stylovou výzdobou a nealko punčem. Ženy přijely s velkým odhodláním si to užít a bavit se a některé zvolily dokonce i silvestrovské doplňky svého sportovního outfitu.

Ani na poslední akci roku nechybělo uvítání u prezence, dárková taška s pozornostmi , kupónky na ochutnávky a doplňkové služby. Stejně jako ženy, ani partneři si nenechali ujít příležitost posledního setkání v roce 2011 a jejich stánky pestře lemovaly taneční parket.

 

Ve 14.30 již hala nedočkavě podupávala v rytmu žhavého mamba a s nadšením přivítala nepřehlédnutelnou a živelnou Ivanu Sotolářovou. Ivana tentokrát zvolila zajímavou formu vedení lekce, jakousi vyšší dívčí zumby, takže spokojeni byli všichni: ženy, zumbačky i aerobičky i Petr, jediný a všemi obdivovaný muž na parketu.

 

Po Ivaně převzala taktovku sympatická dračice Zita Svobodová. Hned na úvod příjemně překvapila tím, že přesně podle programu předvedla zpívanou taneční kreaci z české kotliny: Tancuj, tancuj, vykrúcaj. Přes nadšený potlesk žen, které by byly ochotny se Zitou na lidové motivy pokračovat klidně celou hodinu i víc, Zita kreativně změnila styl, rytmus i hudbu a smetla všechny svou plnokrevnou energickou sexy dance sestavou.

 

Čas nenávratně ubíhal a na silvestrovsky ozdobené pódium se s přirozenou samozřejmostí vyhoupla Zuzka Švíková, o které mnohé pravidelné návštěvnice akcí v Podolí neřeknou jinak, než „naše Zuzka“. Zuzka je báječná tanečnice, ale také velmi komunikativní a strhující „komik v sukni“, takže její hodina byla opravdu všestranné nabuzujícím a to nejen tanečním zážitkem. Hala nabírala opravdu silvestrovské hudební, pohybové i teplotní grády. A aby ne. Zuzka alias „blonďatý démon“ povolala na pomoc mužnou posilu ze zálohy, ďábelsky (ne)nápadného sympaťáka Ríšu Hovorku. Jejich společný double body sculp v maximálním švihu a nasazení, promyšleně prokládaný posilováním s gumičkami ve dvojicích takřka  partnerských byl opravdu bombasticky komplexní a náročný, ale současně hravý a od srdce usměvavý. Díky bohu, že poslední bodem bylo již jen příjemně harmonizující společné port de bras.

 

Po tomto takřka 300minutovém tanečním koktejlu následovalo symbolické rozloučení s uplynulou sezónou i rokem 2011 z úst hlavní organizátorky a duše akcí, Zity Svobodové. Společně s přípitkem si každá žena vybírala z vějířku motivačních kartiček své motto pro život v příštím přelomovém roce. Zajímavá a novátorská myšlenka všechny oslovila v tom nejpozitivnějším směru. Nikomu se nechtělo domů a i po štědré tombole, se ženy dlouho loučily, přály si mezi sebou do nového roku a neopomněly se s přáním a díky obracet právě na Zitu Svobodovou. Tolik srdečnosti a spokojenosti se vidí jen málokdy.

 

Tým Zity Svobodové děkuje všem, VŠEM:

ženám, partnerům a spolupracovníkům za setrvalou přízeň a těší se na další spolupráci v roce 2012.

 

Na shledanou na nejbližší akci a to 25.2.2012 na Zumba karnevalu s Riou v Riu.