Skromná hvězda jménem ZUZANA

O krok zpět

30. 12. 2011

Skromná hvězda jménem ZUZANA

1. Internet je plný videozáznamů vašich vystoupení. Jednoznačnou jedničkou je pro mnoho z nás vaše loňské vystoupení na Star Dance Show v Přerově. Být členy seskupení Yolanda Be Cool, angažuji vás okamžitě do videoklipu We no speak amerikano. Tak jedinečně vychytaná věc se jen tak nevidí, choreo, kostým, provedení…no rovnou do Wegas. Jela byste?

 Děkuji za poklonu, toto vystoupení také považuji za jedno z nejvydařenějších. Jela bych do Vegas, o tom není vůbec pochyb J Ráda cestuji, takže proč ne.

 

 2. Přečetla jsem si, že váš oblíbený bílý sport je krasobruslení. Tak si říkám, zda Česku na tomto poli nechybí jeden talent jménem Zuzana. :-)

Proč tedy vaše volba profesionální aerobic a ne krasobruslení? Nepřichází tak Česko o cenný kov právě v tomto sportu?

 Mým oblíbeným sportem je skutečně krasobruslení, kterému jsem se věnovala od svých 5ti let, asi do svých 17ti. Na ledě jsem strávila spoustu času a moc ráda na to vzpomínám. Nemyslím si, že bych v tomto sportu mohla dokázat ještě víc, nějaké medaile byly, účast na mistrovství republiky, ale na vyšší mety to nestačilo :-)

Když bylo po úrazu kolene jasné, že nebudu v krasobruslení aktivně pokračovat, nějakou dobu jsem se věnovala ještě trenérství, rozhodcovské činnosti, ale fyzická aktivita chyběla. Začala jsem tedy chodit na tehdy se rozvíjející a stále více populárnější aerobik. Zalíbilo se mi to natolik, že jsem chodila denně a začala přemýšlet, že bych to možná mohla také zkusit i na pódiu. Začátky byly lehce komické, cvičila jsem nejprve „nanečisto“ s holkama v tanečním souboru (soubor Mladina – plzeňský lidový soubor), kde jsem zpívala a tancovala. Pak přišlo první školení a první hodiny ve fitness centrech… Potkala jsem hodně šikovných a nadaných lidí, kteří mi moc pomohli a předali mi své zkušenosti a ze kterých jsem si hodně vzala a čerpám z toho dodnes.

 

 3. Objevujete se v mediích, mohli jsme vás vidět třeba v Sama doma, kde padla věta: „Zuzka by ucvičila i mikrofón“.

Nemohu si odpustit otázku: Zuzi, jak to děláte? Kde berete tu svou vnitřní sílu, inspiraci, nápady a charisma? Odpočíváte taky někdy? Prozraďte nám, jak relaxuje akční Zuzana Švíková?

Sílu a energii hodně čerpám hlavně z hudby, to je pro mě velký hnací motor. I když už kolikrát nemůžu a cítím se vyčerpaná, správná hudba mě ještě dokáže nabudit. Někdy to na pódiu docela dost prožívám :-), ale tak to prostě cítím. Také choreografie se mi dělá snadněji, když si pustím hudbu a začnu improvizovat.

Samozřejmě mi hodně pomáhá také inspirace na různých zahraničních akcích a kongresech, kde vidím něco jiného, nového, zase mě to znovu postrčí o kousek vpřed.

A nesmím zapomenout ani na lidi, kteří , když se hodina povede a užívají si to se mnou, tak mi vlastně moji vynaloženou energii vrací zpět a to je potom krásný pocit.

 

Odpočinek, relax? Hodně věcí, takže píšu, tak jak mi to napadne: dobré jídlo, dobré pití, slunce, moře, Řecko, teď už i týden strávený na horách, moje rodina, můj přítel, chvíle, kdy jsme spolu, hudba, tanec, smích…to vše je pro mě relax.