STAR DANCE 2

O krok zpět

26. 11. 2011

STAR DANCE 2

Chladné sobotní ráno s námrazou a studeně inverzním počasím provázelo v sobotu 26. listopadu kroky 100 žen do sportovní haly v Podolí.

Den plný tance, zážitků a pohybu s názvem

STARDANCE 2 – Tančíme, s hudbou a tělem ladíme,

se pomalu rozbíhá.

Obvyklá prezence s taškami dárků od partnerů, kupónky na další drobnosti a občerstvení. Všude vládne dobrá nálada a pohoda. Hala se rychle plní. A pak to přišlo. Hudba zakvílela, světla zablikala a zhasla. S přibývajícími minutami v tichu a šeru se ženy dál nerušeně věnují stánkům a ochutnávkám. Tým paní Svobodové se snaží operativně celou věc řešit. Chyba však není na jeho straně, ale námraza a nízké teploty vykonaly své. Jediné, co kompetentní distributor elektrické energie mohl prohlásit bylo to, že se na opravě se pracuje.

30 minut po plánovaném začátku se do věci energicky vkládá sambový mág Michal Němeček. Po domluvě s organizátory dynamicky zahajuje Latino zumba mix i bez hudby. Vtipně a nenásilně provede lehkou rozcvičku ze základních pohybů a kroků samby. A jako by nebe chtělo odměnit jeho odvahu a pohotovost, právě včas záře světel zalévá podolskou halu a hudba naplní každý centimetr prostoru. Pak už jde vše lehce, plynule a samospádem. Po několika sambových variacích na známé melodie je čas pro spontánní zumbu. Michal to rozbalí opravdu temperamentně. Jeho výbušný projev je naprosto unikátní v hlubokém smyslu pro soulad daného pohybu s příslušnou hudební frází, motivem i tónem. Dá se říci, že taneční prvky umisťuje natolik precizně, že by jakákoli změna byla už jen pouhým omylem.

Po Michalově latinu změna hudby i prezentéra. Na pódium nastupuje Zita Svobodová. Ženy ji vítají nadšeným potleskem. Dobře pohybově i metodicky členěná zajímavá sestava ve variantě pro střední i vyšší pokročilost. Svižné tempo, živý kontakt s publikem, roztančená hala, potlesk a přídavek.

Jen časový deficit odvolává Zitu z pódia. Je po poledni a v předsálí se něco děje. Nečekané příjemné překvapení. Vánoční raut firmy Rebio se spoustou dobrůtek pro náročné. Že by inspirace pro ženy na silvestrovskou oslavu?

Jen malý oddech a program ve svižném tempu pokračuje. Fit in Body Tone se Simonou Vlachovou. Simona má výbornou sestavu, šťastně volenou hudbu a ženy dřou do úpadu.

Po Simoně se k pódiu blíží maskovaný cizinec, A není to cizinec, je to star Leona Qaša Kvasnicová v kšiltovce a volném street funkovém oblečení. Qaša není hvězdou pódií jen tak bez důvodně. Hravě zvládá počáteční rozpaky žen, z nichž drtivá většina tančí street funk poprvé v životě. Je energická, je milá, je ve svém pohybu nespoutaná, okouzlující a strhující. Koncert pro velkou tanečnici zvládají mnohé ženy jen sledovat. Ale většina žen v sále se statečně prokousává neobvyklými pohyby, které zná jen z televize. Před Qašou hluboce smekáme.

Po krátké pauze ještě očekávaný Pilates Workout. Plastická Qaša nechává plnou halu nakouknout do tajů tohoto oblíbeného druhu posilovacích a zpevňovacích cviků. Lekce je inspirační a pro nás všechny nová, protože je nečekaně obohacená o velmi zajímavé a účinné prvky práce s netradiční pomůckou - ručníkem

Cvičí se až do poslední minuty, jak dovoluje čas. Qaša odchází provázena potleskem, nádhernou kyticí a dary od nadšených žen. Zaslouží si náš velký dík, že mezi nás zavítala tak časně po porodu, provázena partnerem, synem i 8 týdenním drobečkem. Děkujeme, Qašo.

Pak již jen letem světem bohatá tombola pod přísným dohledem hodinových ručiček. Hodnotné výhry od partnerů a hlavní cena – dárkový poukaz na wellness víkend v hodnotě 3690Kč.

 

Spokojené rozzářené ženy odcházejí do listopadového chladu se slibem:

Uvidíme se na Silvestrovské cestě kolem světa za 265 minut 29.prosince 2011.