Rozhovor s Leonou Qašou Kvasnicovou

O krok zpět

26. 11. 2011

Rozhovor s Leonou Qašou Kvasnicovou

Narodila jste se ve znamení Kozoroha těsně před štědrým dnem. Na vašich stránkách mě zaujala věta: …A děkuji každý den své šťastné hvězdě, že se mohu dotýkat lidských duší…oni příjdou, promluví slzou, úsměvem nebo zkrátka jen stojí a tleskají… to je nádherné životní krédo. Nicméně je to pro saturnsky cílevědomého Kozoroha dost netypická lyricky pojatá myšlenka.

1.Jaká tedy vlastně jste? Co je profesní image a kdo je ta opravdová Qaša? Lyrická něžná žena, matka, víla dotýkající se tancem srdcí všech kolem, která chtěla tančit s Madonnou nebo rebelka na skútru se smyslem pro řád, která dře a víc než na ostatní je tvrdá především sama k sobě?

Mám všechny zmíněné stránky...Těžko sama sebe popíšu. Ráda zkouším různé věci a objevuji nové, mám ráda výzvy. Přitom se bojím ztratit to, co mám, to co miluji. V tomhle směru neexperimentuji...

 

2.Váš život byl plný zkoušek, šancí a prověrek zralosti. Ve vašem věku předčasné bilancovat, ale které dosažené mety si ceníte nejvíc?

 Nejvíce si cením toho, že jsem se nikdy nevzdávala a šla si za svým. To jest, co se týká profese. Ale jsem hrdá, že jsem dvojnásobnou matkou a i přes kariéru dokážu stihnout věnovat se dětem. Jsem šťastná za to, že mám v životě obojí: skvělou práci i soukromí.

 

3.Učíte styl Jamieho Kinga, což je choreograf Madonny. Do vašeho profesního repertoáru patří hlavně( nebo mimo jiné?) i streetfunk. Nechala jste si jej patentovat, proto si myslím, že není osoby povolanější, která by nám mohla objasnit, o čem vlastně streetfunk je.

 Streetfunk je pouliční styl tance, je to můj styl, kdy čerpám z černé muziky a nechávám se ovlivňovat i svými tanečními zkušenostmi z oboru hip hopu, jazzu a moderny.

 

4.Vaše již v pořadí třetí taneční skupina se jmenuje IF. Proč zrovna IF?

 To je takové vtipné: IF je „Jestliže“...tedy, jestli nám to vyjde...)))Hlavně je to krátké a dobře se to pamatuje.

 

5. Lidé vás znají nejen z pódia jako hvězdu tanečních megashow a projektu Vivaldiano, ale i z televizního vysílání jako porotce soutěže Stardance. Na čem teď aktuálně pracujete?

 Momentálně se chystáme obnovit tedy reprízovat můj poslední projekt se skupinou IF a s mojí sestrou, DJ Luccou: LLProject 2 „Les figurines“. Dále trénuji se svými skupinami Junior IF a Baby IF a vyučuji své kurzisty ve svém tanečním studiu Dancehouse...