Rozhovor s Jirkou Blažkem

O krok zpět

11. 11. 2011

Rozhovor s Jirkou Blažkem

Nejen že cvičíte zumbu. Jste také odborník přes výživové poradenství a osobní trenér.

Mohu se zeptat: Jaké je vaše oblíbené jídlo?

Je pravda, že přes jídlo nejsem zrovna vybíravý, jediné které nesnáším jsou plíčky na smetaně :-)))) Jinak jím snad vše... Snažím se jíst hodně zdravě a hodně masa, které miluji. Nejraději mám asi hovězí steaky s grilovanou zeleninou, těch jsem opravdu schopen se přejíst do bezvědomí :-) Samozřejmě, že hodně jídlo podřizuji aktuálnímu typu tréninku, který právě mám, protože má postava je také vizitkou při mé práci hlavního trenéra Holmes place na Černém mostě v Praze.

 

 Co byste vzhledem o životnímu stylu obecně vzkázal nebo doporučil ženám v ČR?

myslím, že těchto doporučení najdete opravdu hodně nejen na internetu, ale i v různých časopisech. Většina lidí, nemyslím jen žen, se kterými se setkávám, nebo s nimi spolupracuji tvrdí, že o těchto doporučeních ví, ale zásadně je nedodržují. Myslím, že většina na změnu moc spěchá a nedá průchodu změny prostě ani čas...  Samozřejmě, že každý má jiné cíle a potřeby, ale když člověk není trpělivý, tak se rozhodně ničeho nedosáhne. Také si myslím, že je důležité oprostit se od psychických bloků, jako je např. proč mi nejde hubnout, když dodržuji stravu aj.  Pokud není člověk psychicky vyrovnaný, tak se nikdy nic nezmění. nemyslím si, že to je o doporučení, ale o vůli a komplexnosti cílů. Pokud chcete změnit svůj vzhled berte v potaz, že ze 60% je to dáno jídlem, z 20% stresem a psychickou vyrovnaností, z 10% cvičením a zbylých 10% je genetika. Hm????

 

 Máte rád latinsko americké tance. Který nejraději?

Samozřejmě, že mám rád latinsko-americké tance :-) bohužel jsem nedosáhl výraznějšího úspěchu, ale miluji je. Který mám nejraději???? Jsou dva chacha a samba :-)

 

 Zažil jste někdy někde některý z nich v podání těch, kteří jej mají do slova do písmene v krvi, protože pochází z této lokality?

Ano několikrát jsem zažil latinu v podání rodilých tanečníků a přiznám se, že jsem jen zíral s otevřenou pusou a ani náhodou bych si nedokázal představit, že něco takévého je vůbec možné... Možná jste to také někdo zažili, je to úžasné a tyto zážitky jsou velmi obohacující :-)