Rozhovor s Ivou Mojžíškovou

O krok zpět

06. 11. 2011

Rozhovor s Ivou Mojžíškovou

Objevujete se v souvislosti se studiem Fit & Fun Ostrava zaujalo mě právě to slovo fit… Mnohým se spojí se sloganem Buď fit! A já jej zas mám v kontextu, že někomu něco prostě sedne.  Jak vnímáte toto slovo vy? Co pro vás znamená slovo „fit“, co vám sedne (je „fit“) na tělo?

 Fit je jednoduše to, čemu by se každý z nás rád alespoň přiblížil. Zdraví, fyzická zdatnost, harmonie těla i ducha, krása člověka jak uvnitř tak navenek.

A co mi sedne? Někdy je to svíčková, jindy pohankový karbanátek a vždy zázvorový čaj.

 

V titulku vašich lekcí se často objevuje slovo „ride“. Řekla bych, že vaše dosavadní kariéra je jedna velká spanilá jízdaJ Máte za sebou výrazné úspěchy na poli fitness a aerobicu. Jste vítězem Face New Talent of Fitness pro ČR z dubna 2011. Vaše dojmy?

Finále v Rimini pro mě bylo obrovskou výzvou a zkušeností. Nebylo snadné postavit se a učit před porotou, ve které sedí naše vzory a světové aerobikové špičky. Nicméně mám zážitek, na který nikdy nezapomenu. Je to mé „poprvé“ na velkém mezinárodním podiu.

 

Zumbu akceptujete, máte ráda latinsko americké rytmy. Nicméně říkáte, že problém není v zumbě, ale v nás. Jak tomu mám rozumět?

 A opět ta ZUMBA J, téma které lze mezi lektory probírat do nekonečna J

Myslím si, že Zumba se dá stejně jako vše dělat buď dobře, nebo špatně. Tou lepší cestou můžete jít s vyškoleným lektorem, který se vzdělává a ví, jak by měla vypadat stavba cvičební lekce, dokáže vám říct něco k technice a správnému držení těla, snad vám poradí i s redukcí váhy a řekne jak důležitý je na konci každé lekce stretching.

Pokud se však vydáte za hlasem reklamy, který říká již žádné vynucené cvičení, je to pro vaše tělíčka cesta do pekla.